Kees van de Wetering

Disciplines:

Tekenen en schilderen

Locatie:

Werkt:

Kuiperspoort 18, Middelburg

Cursussen:

Bekijk cursussen

Beeldend kunstenaar Kees van de Wetering uit Burgh-Haamstede werkt al veertig jaar met diverse technieken op professionele wijze. Zijn opleiding volgde hij van 1968 t/m 1974 aan de Academie van Beeldende kunsten te Rotterdam. Hij schreef voor het kunstblad Palet van 1999 t/m 2012 vijftig artikelen over tekenen en schilderen en is regelmatig gastdocent bij Kunstacademie Friesland.

 

Jaarlijks organiseert van de Wetering onder de naam Creatief Centrum Perspectief een aantal cursussen en lezingen op het gebied van tekenen en schilderen. 

 

Het vertalen van het onderwerp in beeld- en kleurelementen heeft alles te maken met compositie en ordenen. Zo kan ik alle elementen van het onderwerp een plaats geven en ontstaat er een eigen vertaling met een speelse compositie.
Door te vereenvoudigen en te abstraheren ontstaat er tevens ruimte voor eigen creatieve oplossingen om het onderwerp te vertalen naar het platte vlak.

 

De cursisten van verschillende schilderverenigingen begeleid ik met hun creatieve ontwikkeling. Zoals, anders leren kijken naar het onderwerp en het toepassen van bestaande en nieuwe technieken en materialen. Mooi ook om te zien hoe cursisten hun techniek verbeteren, maar vooral hun inzicht ontwikkelen in het creatieve proces.

Terug naar overzicht