Sylvia Radius

Disciplines:

Tekenen en schilderen

Locatie:

Cultuurhuis Kuiperspoort, Kuiperspoort 18 Middelburg

Werkt:

Cursussen:

Bekijk cursussen

 

Sylvia Radius artist and teacher with a passion for life

 

Nieuwsgierig naar het leven en de wereld, een gedegen kennis van technieken en kunststromingen. Dat vormt de basis van het werk van Sylvia Radius. Zij schuwt niet om nieuwe technieken te leren en daarmee te experimenteren. Tegelijk zoekt zij in deze vormen haar eigen persoonlijke stijl en handtekening. Zij werkt figuratief, niet abstract. Het liefste naar levende modellen en in het landschap zelf. Dat is ook goed te zien in haar werk tijdens de reizen die zij graag maakt. Kleine observaties, uit de losse hand getekend en geschilderd. Treffend in eenvoud en soms gewoon ontroerend.

 

Mijn interesse is het leven om me heen , maar een rode lijn door mijn werk is natuur en werken in inkt, in sumi-e . Een manier van werken met inkt die uit China en Japan afkomstig is.

 

In mijn werk  streef ik ernaar om mijn  interpretatie en beleving weergeven met de techniek en het materiaal die ik  gebruik. Ik probeer ik het moment vastleggen waarop het model of object of het landschap mij het kernachtigste treft.

 

Ik laat me inspireren door het leven om me heen. Ik  gebruik graag materialen zoals inkt  die direct het beeld laten zien wat ik wil vast leggen.

 

-       Sylvia Radius is geboren in Zeeuws Vlaanderen (1961). Zij studeerde aan het Mollerinstituut voor Beeldende Vorming en Kunstgeschiedenis in Tilburg. Vanaf 1986 geeft zij les als docent Beeldende Vorming(gespecialiseerd in de vakken tekenen, textiele werkvormen, audiovisuele vorming en kunstgeschiedenis). Voor het CBK Zeeland begeleidde Radius kunstprojecten en richtte ze bedrijven in met hedendaagse kunst (Rijkswaterstaat, Gemeentehuis Schouwen Duiveland ). Sylvia Radius adviseerde 6 jaar  de Zeeuwse Culturele Raad. Tegenwoordig werkt ze als docent beeldende vorming voor Scalda (voorheen ROC Zeeland) (www.scalda.nl) en is zij verbonden aan Kunsteducatie Walcheren (www.kunsteducatiewalcheren.nl)  als docent Modeltekenen, kinderateliers en Chinees-Japans penseeltekenen. Sylvia Radius werkt figuratief en vanuit een gedegen kennis over technieken en kunststromingen uit heden en verleden.

-       Japans penseeltekenen (Sumi-E). In september 2014 studeert Sylvia Radius Chinees penseeltekenen aan de Chinese Academy of Art in Hangzhou.  (www.chinaacademyofart.com).

-       Sylvia Radius geeft ook les voor fotografieverenigingen over de beeldtaal voor de fotografie (compositie, vorm en inhoud)

-       In 2000 maakte ze de illustraties voor het studieboek Basis boek Kinderopvang (Nelissen 2000).

-       Sylvia Radius exposeerde na haar afstuderen verschillende malen in Zeeland met portretschilderijen, onder andere in Terneuzen, Middelburg en Domburg.

Terug naar overzicht